ALPIN KLATRING CHAMONIX

På vei opp på Grande Rocheuse (4102m) med Aiguille Verte (4122m) bak. Foto: Nils Nielsen

På vei opp på Grande Rocheuse (4102m) med Aiguille Verte (4122m) bak. Foto: Nils Nielsen

Ingen steder i verden har så mye og så variert, lett tilgjengelig alpin klatring som Chamonix. Her er noe for alle ønsker og nivå.

Klippe, snø eller is – her er det bare å velge og vrake. Vi har lange erfaring med alpin klatring i Chamonix, både sommer, vinter, høst og vår. Enten du er helt ny innen alpinklatring eller du ønsker å gjøre lange ruter slik som Frendo-pillaren i nordsiden av Aiguille du Midi eller Innominata i sydisden av Mont Blanc, kan vi hjelpe deg å realisere det. Ta kontakt for en uformell prat.

VÅRE GUIDER

På dette arrangementet bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere IFMGA. Dette er den høyeste godkjenningen i verden innenfor fjellsport. Guidene er i tillegg håndplukket ut fra lokalkjennskap og veilederegenskaper.

NÅR

Man kan klatre alpint i Chamonix absolutt hele året, men noe er bedre i gitte perioder. På en annen side så kan forholdene forandre seg så fort at man ender opp med å klatre isruter dagen etter man har klatret klippe i sola på 3500meter.

Klassiske ruter og topper – Sen mai til sen september
Eksempler på turer: Couloir Whymper på Aiguille Verte, Forbes eller Migot på Aiguille du Chardonnet, Arête Kuffner på Mont Maudit eller Frendo pillaren på Aiguille du Midi.

Alpine isruter – hele året
Eksempler på ruter: Chere Couloir eller Contamine Mazeaud på Mont Blanc du Tacul, Swiss route på Les Courtes.

Alpine klipperuter – Mai til september
Eksempler på ruter: Rebuffat på Aiguille du Midi, Sydsiden av Lachenal, Eperon du Cosmique, Pyramide du Tacule eller Aiguille Rouges.

Chere couloir på Mont Blanc du Tacul. Foto: Nils Nielsen

Chere couloir på Mont Blanc du Tacul. Foto: Nils Nielsen