AUSTABOTNTINDTRAVERSEN

På toppen av Austadbotntind

Austabotntindtraversen er en flott klatretur med masse morsomt terreng.

Austabotntindtraversen byr på morsom klatring og klyving langs en luftig rygg. Starten på turen er lik som for vanlig vei på Store Austabotntind, men vi  går etter hvert opp mot Søre Austabotntind, klatringen starter et stykke før toppen. Ryggen er tidvis luftig, men aldri veldig krevende. Etter hvert reiser ryggen seg og vi klatrer ca 200 meter med flott klatring opp til fortoppen på Store Austabotntind. Siste stykket til topps og returen følger normalveien på Store Austabotntind.
Turen passer for deg som har klatret litt før, enten på egenhånd eller med guide.

ANTALL DELTAGERE FOR AUSTABOTNTINDTRAVERSEN

Vi kan ha med opp til to deltagere per guide på denne turen, men dette krever at du har en del klatreerfaring fra før. Hvis du ikke har dette tar vi bare med oss en deltager per guide. Dette er av sikkerhetsmessige grunner. Spør oss hvis du er i tvil.

VÅRE GUIDER

På dette arrangementet bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere IFMGA eller Tindevegledere under kvalifisering. Dette er den høyeste godkjenningen i verden innenfor fjellsport. Guidene er i tillegg håndplukket ut fra lokalkjennskap og veilederegenskaper.

UTSTYR FOR AUSTABOTNTINDTRAVERSEN

Skotøy: Solide fjellsko med tverrstiv såle. Sent på sommeren når og om det er tørre forhold kan turen gås i anmarsjsko også.
Klær: Du må være forberedt på alt slags vær så du trenger ullundertøy og vind- og vanntett ytterklær i tillegg til noe som isolerer. Du må også  ha lue og hansker – langrennshansker er praktisk da det er fint å klatre med – men det er også fint å ha noe som er litt tykkere i tillegg.
Sekk: Du bør ha en sekk på 30-40liter, helst ikke større. Husk at i tillegg til klær, mat og drikke skal du også ha plass til stegjern, sele og hjelm.
Sikkerhetsutstyr: Klatrehjelm, sele, stegjern og en lett isøks (dette kan lånes av oss)