GRAN PARADISO PÅ SKI

På vei opp på Gran Paradiso. Foto: Nils Nielsen

På vei opp på Gran Paradiso. Foto: Nils Nielsen

Bli med på en fantastisk skitur til Italias høyeste fjell.

Gran Paradiso er det høyeste, og eneste fjellet over 4000m, som utelukkende ligger i Italia. Alle de andre høye fjellene er grensefjell til Frankrike eller Sveits. Gran Paradiso Nasjonalpark grenser til Piemont i sør og til Aosta i nord og er et av de mer snøsikre stedene i Italias. Området har få utbygde heisanlegg, men i stedet har det et godt utbygd nettverk av hytter og er derfor veldig godt egnet for alpine skiturer.

VÅRE GUIDER

På dette arrangementet bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere IFMGA. Dette er den høyeste godkjenningen i verden innenfor fjellsport. Guidene er i tillegg håndplukket ut fra lokalkjennskap og veilederegenskaper.


PROGRAM

Nedenfor følger et 3-dagers opplegg som man gjennomføre på en langhelg fra Norge, men vi kan også legge opp andre opplegg for skiturer i Gran Paradiso. Hvis dere flyr til Italia kan vi gjerne møtes i Aosta dalen og ha første akklimatiseringstur der. Eller, om dere ønsker en lengre skitur er det fult mulig å gjennomføre en 5-dagers Haute Route i Gran Paradiso også. Ikke nøl med å ta kontakt om du har spørsmål eller ønsker å bestille tur.

Dag 0: Oppmøte i Chamonix

Dag 1: Akklimatiseringstur i Chamonix
Vi går en relevant tur i fjellene rundt Chamonix, f.eks i Aiguille Rouges eller i Argentier bassenget. Eller vi kan kjøre Vallee Blanche.

Dag 2: Reise til Valsavarenche og oppstigning til Refuge Vittorio Emmanuele
Vi kjører fra Chamonix til Valsavarenche på morgenen (ca 2 timer). Så går så fra 1950moh og opp til Vittorio Emmanuele hytta (2735moh.) der vi har en rolig ettermiddag og lader opp til neste dag.

Dag 3: Grand Paradiso
Tidlig start fra hytta. Vi går på ski nesten helt til toppen(4061moh), men må på med stegjern og tau den siste biten.  Vi kjører så ned til hytta igjen og spiser en liten lunch før vi fortsetter helt ned til Valsavarenche. Reise tilbake til Chamonix.

Vi sender utstyrsliste og mer info ved påmelding

På toppen av Gran Paradiso 4061moh. Foto: Nils Nielsen

På toppen av Gran Paradiso med den berømte Madonnaen, 4061moh. Foto: Nils Nielsen