SKREDKURS – 2 DAGER

Skredkurs

Todagers skredkurs. Foto: Nils  Nielsen

Hver vinter blir nordmenn tatt i snøskredskred, noen ganger går det bra, andre ganger ikke. Den viktigste lærdommen vi ønsker at våre deltagere skal sitte igjen med etter endt skredkurs er ikke bare hvordan man redder noen fra snøskred, men hvordan man unngår å bli tatt av snøskred. Det er det siste som utgjør den store forskjellen.

2 DAGERS GRUNNLEGGENDE SKREDKURS

Dette er vårt mest populære kurs og er ment for skikjørere og toppturgåere som ønsker en innføring i hvordan man kan ferdes tryggest mulig i skredfarlig terreng. Ønsker du å lære mer om hvordan du kan unngå å havne i skredfarlige områder, hva du gjør for å minimere risikoen og hva du evt. gjør om en av dine turkamerater skulle bli tatt av skred er dette kurset for deg! Hvis du etter dette kurset ønsker mer om kameratredning kan du f.eks ta et dagskurs i kameratredning.

Om du ønsker et kurs som går mer i dybden kan 3 dagers skredkurs være noe for deg.

VÅRE GUIDER

På dette arrangementet bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere IFMGA eller Tindevegledere under kvalifisering. Dette er den høyeste godkjenningen i verden innenfor fjellsport. Guidene er i tillegg håndplukket ut fra lokalkjennskap og veilederegenskaper.


ÅPNE 2 DAGERS SKREDKURS VINTER 2022

Vi har i år satt opp åpne kurs i Hemsedal og Beitostølen, men kan også sette opp kurs andre steder og på andre datoer om du er interessert.

HEMSEDAL: Pris: 3 390,-  pr deltager (Forutsetter minimum 4 deltagere).
– 11.-12. desember 2021
– 8.-9. januar 2022
– 15.-16. januar 2022
– 29.-30. januar 2022
– 12.-13. februar 2022
– 26.-27. februar 2022
– 13.-14. mars 2022
Kan setter opp på andre datoer på bestilling.

BEITOSTØLEN: Pris: 3 390,- pr deltager  (Forutsetter minimum 4 deltagere).
– 22.-23. januar 2022
– 19.-20. februar 2022
Kan setter opp på andre datoer på bestilling.

ROMSDALEN: Pris: 3 390,-  pr deltager (Forutsetter minimum 4 deltagere).
– 22.-23. januar 2022
– 12.-13. februar 2022
Kan setter opp på andre datoer på bestilling.


GENERELL INFO

Vi arrangerer skredkurs tilpasset deg. Målsetningen med alle kursene er å gi deltagerne en forståelse for hvordan man kan ferdes tryggest mulig i vinterfjellet enten man vil gå på fjellski nede i dalen, kjøre bratte fjellsider eller drive med alpin vinterklatring. Kursene er praktisk rettet og mesteparten av læringen foregår ute på tur, i relevant fjell-terreng. Vi fokuserer på terreng, på snø og vær, på menneske og hvordan vi kan minimere risikoen i bratt terreng. Alle kursene har et fleksibelt program og kan i stor grad tilpasses deltagernes ønsker og forutsetninger.

Kursene våre kan settes opp hele vinteren – fra midten av desember til midten av mars – men vi anbefaler å ta et kurs tidlig på vinteren. Vi kan holde kurs de fleste steder i Sør-Norge, eneste forutsetning er at det er snø og fjell.

Vi tilbyr alt fra dagskurs til femdagerskurs, for enkeltpersoner og for grupper og bedrifter. Ta kontakt for mer info.

Fjernutløst skred av skiløpere

Fjernutløst skred av skiløpere. Foto: Nils Nielsen