KLATREKURS

Drømmediederet på vengetind i Romsdalen

Drømmediederet på Vengetind i Romsdalen. Foto: Nils Nielsen

Klatring er en fantastisk måte og oppleve naturen på og vil gi deg utfordringer og sterke naturopplevelser som varer resten av livet.

Ønsker du å lære deg å klatre eller har du kanskje allerede gått et klatrekurs og kan tenke deg en oppfriskning eller å lære mer om kameratredning? Vi tilbyr flere forskjellige typer kurs og kan skreddersy kurs som passer deg. Ta kontakt for spørsmål eller mer detaljerte kursprogram.

VÅRE GUIDER

På dette arrangementet bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere IFMGA eller Tindevegledere under kvalifisering. Dette er den høyeste godkjenningen i verden innenfor fjellsport. Guidene er i tillegg håndplukket ut fra lokalkjennskap og veilederegenskaper.

SKREDDERSYDDE KURS

De fleste kursene vi arrangerer er for enkelt deltagere og små grupper som ønsker kurs spesielt tilpasset deres behov. Da setter vi oss ned sammen med deltagerne og ser på ønsker og forventninger og lager et kurs som på best mulig måte kan tilfredsstille dette ut ifra tiden vi har til rådighet. Dette er fleksible kurs som hvor vi tar en dag av gangen og legger opp til best mulig læring ut i fra ditt nivå.

NYBEGYNNERKURS – 2 TIL 3 DAGER

Har du ingen eller litt klatreerfaring og ønsker å lære litt mer? Dette kurset er primært for deg som har klatret litt innendørs eller på sportsklatrefelt ute og som ønsker å lære mer. Vi vil gå gjennom grunnleggende metoder for sikringshåndverk, toppfester, rappell, klatring på led på bolt og vi ser på naturlige sikringsmidler og leding med disse.

FJELLKLATREKURS – 4 TIL 6 DAGER

Som navnet sier er dette kurset ment for deg som har ambisjoner om å lære å klatre til fjells på egenhånd. Kurset er praktisk rettet og vi har som regel 2-3 dager på klatrefelt i lavlandet for å lære grunnleggende metoder. Deretter har vi 2-3 dager på klatreruter over flere taulengder – enten i lavlandet eller til fjells – hvor vi praktiserer håndtverker og metodene.

VIDEREGÅENDE KLATREKURS – 2 TIL 6 DAGER

Er det noen år siden forrige gang du klatrer og du føler du trenger å friske opp håndverket igjen. Eller ønsker du rett og slett å bli flinkere og mer fortrolig med håndverket og metodene. Vi tilpasser dette kurset slik at det passer deg og ditt nivå.

KAMERATREDNINGSKURS – 2 TIL 4 DAGER

Vet du hva du skal gjøre hvis kompisen din faller og skader seg på en klatrerute i fjellet? Dette kurset er ment for deg som har en del klatreerfaring, men som ønsker å lære om kameratredning.

På alle våre kurs står bevegelsesglede og sikkert håndverk i fokus.

Kameratredningskurs på Kalle i Lofoten

Kameratredningskurs på Kalle i Lofoten. Foto: Nils Nielsen