KVANNDALSTIND OG TORHAMMEREN

Torshammeren ligger på ryggen på vei mot Kvanndalstind

Torshammeren ligger på ryggen på vei mot Kvanndalstind. Foto: Nils Nielsen

«The steepest mountain in Europe» sa førstebestiger William Cecil Slingsby. Vi er kanskje ikke helt enige, men vi synes Kvanndalstind er et fantastisk flott fjell.

Kvanndalstind er en variert og flott tur som tar deg inn i et av Romsdalens mest alpine områder – bort fra bilveier og andre folk. Vi starter i Vengedalen og går opp til Oliskarsvatnet. Derfra tar vi oss opp til breen og krysser denne over til vestryggen på Kvanndalstind hvor morroa starter for alvor. Opp og ned langs den smale ryggen, rundt og over pinakler og nåler før vi tilslutt klatrer 2-3 taulengder opp til toppen. Som Slingsby antydet så er toppen spiss og det begynner å bli trangt om det er mer enn 3 stk på toppen samtidig.
Vi følger samme vei på returen og har vi tid klatrer vi opp på Torshammeren.

VÅRE GUIDER

På dette arrangementet bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere IFMGA eller Tindevegledere under kvalifisering. Dette er den høyeste godkjenningen i verden innenfor fjellsport. Guidene er i tillegg håndplukket ut fra lokalkjennskap og veilederegenskaper.

UTSTYR FOR KVANNDALSTIND

Skotøy: Vi bruker ikke klippeklatresko (svasko), men du må ha solide fjellsko med tverrstiv såle som egner seg for bruk på bratt snø og bruk av stegjern.
Klær: Du må være forberedt på alt slags vær så du trenger ullundertøy og vind- og vanntett ytterklær i tillegg til noe som isolerer. Du må også ha lue og hansker – langrennshansker er praktisk da det er fint å klatre med.
Sekk: Du bør ha en sekk på 30-40liter, helst ikke større. Husk at i tillegg til klær, mat og drikke skal du også ha plass til sele, hjelm og kanskje et tau.
Sikkerhetsutstyr: Klatrehjelm, sele, øks og stegjern (dette kan lånes av oss).

Kvanndalstind sett fra toppen av Torshammeren.

Kvanndalstind sett fra toppen av Torshammeren. Foto: Nils Nielsen