MONT BLANC PÅ SKI

Mont Blanc 4810m på ski. Snart på toppen.

Mont Blanc 4810m på ski. Snart på toppen.

Bli med oss på skitur til toppen av Mont Blanc 4810m.

En skitur til toppen av Mont Blanc er noe mange drømmer om, men det er en krevende tur som forutsetter bra vær og forhold, samt at du må være i god form, ha gode skiferdigheter og være akklimatisert. En skikkelig utfordring med andre ord.
Å gå på Mont Blanc på ski er vesentlig hardere enn å gjøre det på beina på sommeren. Utstyret er tyngre, det er kaldere og rutene som gås er ofte lengre og mer krevende, derfor er dette kun en tur for de som har mye erfaring med alpine skiturer til fjells og som er i god fysisk form. Hvis hovedmålet ditt er å komme på Mont Blanc er sjansen for å nå toppen større på sommeren uten ski. Men om man lykkes med ski kan vi love en fantastisk opplevelse du sent vil glemme. Og returen er vesentlig kjekkere på ski.

Nedenfor følger et forslag til opplegg over 6 dager. Om du reiser til Alpene kun for Mont Blanc anbefaler vi at du bruker minimum 5, men helst 6 dager da det å være godt akklimatisert er en av de viktigste en forutsettingene for å nå toppen. Opplegget beskrevet nedenfor passer beste i april, mens vi nok gjør andre akklimatiseringsturer i mai, avhengig av snøforhold. Det kan f.eks være fint å starte med 3 dager i Gran Paradiso som akklimatisering.

Mange ønsker å akklimatisere på egenhånd eller å gjøre Mont Blanc i etterkant av Haute Route. Da kan et 3 dagers opplegg være et godt alternativ. Vi kan være behjelpelige med å lage opplegg for akklimatisering slik at du/dere har størst mulig sjans for å nå toppen om dere bare ønsker et 3 dagers opplegg med oss.
Ikke nøl med å ta kontakt om du har spørsmål eller ønsker råd.

VÅRE GUIDER

På dette arrangementet bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere IFMGA. Dette er den høyeste godkjenningen i verden innenfor fjellsport. Guidene er i tillegg håndplukket ut fra lokalkjennskap og veilederegenskaper.


FORSLAG TIL PROGRAM FOR 6-DAGERS TUR

Dette er et forslag til opplegg over 6 dager hvor en guide kan ha med seg opp til 4 pers de første 3 dagene. Er det færre deltagere og dere ønsker mer utfordrende turer som akklimatisering legger vi selvfølgelig opp til det. På toppdagen er det uansett maks 2 gjester pr guide.

Dag 1 – Forberedelser og akklimatisering
Vi tar heisen opp til Grands Montets og tar oss til Argentier hytta (2771moh) Dette er ikke en spesielt lang dag, men i går ofte en tur over hytta på ettermiddagen eller øver på redning med sender/mottager.

Dag 2 – Forberedelser og akklimatisering
Tidlig start fra hytta. Vi tar oss over Col du Chardonnet (3323moh) og Fenetre de Saleina (3267moh) og til Trient hytta (3170moh). Dette er en variert og flott skitur i fantastiske omgivelser.

Dag 3 – Forberedelser og akklimatisering
Fra hytta krysser vi Trient-breen tidlig på morgenen og bestiger Aiguille du Tour (3540moh) før vi begynner på returen ned igjen til dalen. Vi kan enten kjøre ned til Champex eller Trient i Sveits, eller til le Tour i Frankrike. Dette velger vi ut fra vær og føre.

Dag 4 til 6 – Toppdager
Disse tre dagene brukes for å nå toppen av Mont Blanc 4810moh. Guiden(e) gjør sammen med gjestene en vurdering av vær og forhold og legger opp de siste dagene etter det. Ideelt ønsker vi å nå toppen den siste dagen for å være best mulig akklimatisert, men hvis vær og føre tilsier det, prøver vi å nå toppen på dag fem. Vi bruker primært Grands Mulets ruta til toppen når vi går på ski. Den turen tar i seg selv to dager – en dag til hytta og en dag til toppen og ned igjen. Det betyr at vi har en dag å spille på. Det er også en mulighet å gå Three Mont ruta til toppen.

Vi ønsker selvfølgelig å kjøre på ski helt fra toppen på 4810moh, men ofte er det ikke forhold til dette. Da setter vi igjen skiene ved Vallot hytta (4362moh) og går de siste 500 høydemeterne uten ski.

Vi sender utstyrsliste og mer info ved påmelding

Soloppgang på vei mot Mont Blanc.

Soloppgang på vei mot Mont Blanc.