MONT BLANC 4810M

Mont Blanc Guide

Soloppgang på vei mot Mont Blanc. Foto: Nils Nielsen

Mont Blanc – Alpenes dronning – 4810 meter. Å stå på toppen av Mont Blanc, Vest-Europas høyeste fjell, i finvær, en tidlig morgen, er en fantastisk opplevelse.

Mont Blanc er med sine 4810meter det høyeste fjellet i Vest-Europa. Siden det ligger midt i Europa og er så lett tilgjengelig, er dette for mange det første møtet med høye fjell. På de to normalrutene er ikke de tekniske vanskelighetene spesielt store og man trenger ikke klatreerfaring om man går med fører, men Mont Blanc skal ikke undervurderes allikevel. Fjellet er nesten 5000 meter høyt og uansett hvilke rute du velger, må du inn i komplekst terreng med svært oppsprekte breer og utglidningsfare. God akklimatisering er essensielt, i hvert fall om du ønsker å sitte igjen med en positiv opplevelse etter turen.

VÅRE GUIDER

På dette arrangementet bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere IFMGA. Dette er den høyeste godkjenningen i verden innenfor fjellsport. Guidene er i tillegg håndplukket ut fra lokalkjennskap og veilederegenskaper.

Sjekk også Mont Blanc på ski.


ÅPNE TURER 2022

Vi arrangerer ikke turer for åpne grupper i 2022.


FORSLAG TIL PROGRAM FOR MONT BLANC

Vi har primært 5- eller 6-dagers program for Mont Blanc. 5-dagers program holder om vær, føre og form klaffer, men med 6 dager har man litt mer og spille på og større sjans for å nå toppen – da har man en dag ekstra for å hvile, akklimatisere mer eller vente på bedre vær og forhold.

Nedenfor ser du forslag til forskjellige program for Mont Blanc. Vi kan selvfølgelig lage både kortere og lengre program om det er ønskelig – ta kontakt.

6 dagers Mont Blanc – dag for dag

Dette er et forslag til opplegg over 6 dager som normalt fungerer med helt opp til 6 deltagere. Er det færre deltagere og dere ønsker mer utfordrende turer som akklimatisering legger vi selvfølgelig opp til det. På toppdagen er det uansett maks 2 gjester pr guide.

Dag 1 – Forberedelser og akklimatisering
Vi møtes i Chamonix på morgenen og reiser felles til Le Tour – helt øverst i Chamonix-dalen – derfra går vi  opp til Albert 1’er hytta på 2702m. På ettermiddagen går vi en tur på breen og øver på grunnleggende tekniker med stegjern og isøks.

Dag 2 – Forberedelser og akklimatisering
Tidlig start fra hytta for bestigning av Tete Blanches (3429moh.) og/eller Petit Fourche (3520moh.) Vi går inn i Sveits og overnatter på Trient-hytta på 3170moh. Solnedgangen her er fantastisk.

Dag 3 – Forberedelser og akklimatisering
Fra hytta krysser vi Trient-breen tidlig på morgenen og bestiger Aiguille du Tour (3540moh.) før vi begynner på returen ned igjen til dalen. Vi går da via Albert 1’er ned til Le Tour.

Dag 4 til 6 – Toppdager
Disse tre dagene brukes for å nå toppen av Mont Blanc 4810moh. Guiden(e) gjør sammen med gjestene en vurdering av vær og forhold og legger opp de siste dagene etter det. Ideelt ønsker vi å nå toppen den siste dagen for å være best mulig akklimatisert, men hvis vær og føre tilsier det, prøver vi å nå toppen på dag fem. Vi bruker primært Gouter ruta til toppen av Mont Blanc med overnatting enten på Tete Rousse hytta (3167moh.) eller Gouter hytta (3817moh).

5 dagers Mont Blanc

Dette programmet legges normalt opp likt som for 6 dagers programmet. De tre første dagene er like, mens vi kun har to dager for toppen. Om vær og føre er bra er dette nok, men med 6 dagers så har man en mulig toppdag mer.

Vi sender utstyrsliste og mer info ved påmelding

Mont Blanc Guide

På toppen av Mont Blanc. Foto: Nils Nielsen