SKREDDAG – INNFØRING I SKRED

Skikjøring på Sunnmøre

Skikjøring på Sunnmøre. Foto: Nils Nielsen

Skreddag er ment som en liten innføring i skred, det er ikke et fullverdig skredkurs. Det kan enten være en intro til temaet skred eller som en oppfriskning for deg som allerede har vært på skredkurs tidligere.

I tillegg til kurs over flere dager tilbyr vi to forskjellige program for Skreddag. UNNGÅ SKRED har mest fokus på terreng og hvordan man unngår snøskred mens vi på KAMERATREDNING har hovedfokus på redning fra skred. Begge disse er fine å ta som oppfriskning til andre skredkurs eller du kan kombinere en dag med kurs og en dag med føring på topptur.

VÅRE GUIDER

På dette arrangementet bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere IFMGA eller Tindevegledere under kvalifisering. Dette er den høyeste godkjenningen i verden innenfor fjellsport. Guidene er i tillegg håndplukket ut fra lokalkjennskap og veilederegenskaper.


UNNGÅ SKRED

Dette er for de som ønsker en liten introduksjon til temaet skred og/eller for de som har vært på skredkurs tidligere og ønsker en oppfriskning. Dagen vil enten bli lagt opp som en topptur eller ut fra et skianlegg. I løpet av dagen vil vi vektlegger viktige temaer som lendevurdering, veivalg og snøkjennskap. Målsetningen med dagen er at deltagerne får en innføring i hvor og når det går skred og hvordan de kan unngå de farligste situasjonene.

KAMERATREDNING

Vi tilbyr også en dag med hovedfokus på kameratredning. Dette kurset er for de som har todagers skredkurs eller tilsvarende erfaring fra tidligere og som ønsker en grundigere innføring i kameratredning og søk med sender/mottager.

Vi kan skreddersy opplegg for deg og din gruppe. Ikke nøl med å ta kontakt!