STETIND MED SERTIFISERT GUIDE

Stetind sett fra Halls fortopp. Foto: Nils Nielsen

Stetind sett fra Halls fortopp. Foto: Nils Nielsen

Stetind er Norges nasjonalfjell og kanskje et av de flotteste fjellene i Norge. Utsikten fra toppen må oppleves.

Bli med våre erfarne guider på normalruta på Stetind. Dette er en lang fjelltur med over 1300 høydemeter opp og ned. Klatringen er aldri vanskelig, det er stort sett små opptak langs toppryggen, bortsett fra de «ti forbitrede fingertak», der vil de fleste kjenne litt på høyden og ønske at det var litt mer fottak.

Om du ikke har noe klatreerfaring anbefaler vi at du blir med oss på en klatretur først. Enten kan vi gjøre en relevant tur et helt annet sted en tid i forkant av turen så kan vi komme med tilbakemelding om vi tror Stetind er innenfor rekkevidde for deg/dere, eller vi kan f.eks klatre Hamarøyskaftet dagen før turen på Stetind som en introduksjon. Ved det siste alternativet har man potensielt to mulig degar for å klatre Stetind.

Vi kan også skreddersy opplegg for deg over flere dager som inkluderer flere dager med klatring i området.

VÅRE GUIDER

På dette arrangementet bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere IFMGA eller Tindevegledere under kvalifisering. Dette er den høyeste godkjenningen i verden innenfor fjellsport. Guidene er i tillegg håndplukket ut fra lokalkjennskap og veilederegenskaper.

UTSTYR FOR STETIND

Skotøy: Du må ha godt inngåtte fjellsko (helst med tverrstiv såle) eller en anmarsjsko som er god å klatre i. Om du har egne klatresko (svasko) anbefaler vi at du tar med disse, men det går også fint uten.
Klær: Du må være forberedt på alt slags vær så du trenger ullundertøy og vind- og vanntett ytterklær i tillegg til noe som isolerer. Du må også ha lue og hansker – langrennshansker er praktisk da det er fint å klatre med.
Sekk: Du bør ha en sekk på 25-35liter, helst ikke større. Husk at i tillegg til klær, mat og drikke skal du også ha plass til sele, hjelm og kanskje et tau.
Sikkerhetsutstyr: Klatrehjelm og sele (dette kan lånes av oss).