TOPPTURKURS PÅ SKI – 2,5 DAG

På vei oppover

Toppturkurs. Foto: Nils Nielsen

Topptur er blitt den nye folkesporten i Norge og flere og flere ønsker å prøve denne fantastiske måten å oppleve vinterfjellet på. Bli med oss på et grunnleggende toppturkurs – du vil lær om trygg ferdsel i fjellet og du vil få enda mer ut av turene i fjellet. En god investering for fremtiden.

Det er ikke bare-bare å begi seg ut i vinterfjellet med nytt utstyr uten erfaring. Et toppturkurs er kurset for deg som er ønsker å starte med toppturer eller for deg som er relativt fersk og som ønsker å lære mer. Våre erfarne vegledere har selv bred og variert erfaring med alpine turer i vinterfjellet og har lang erfaring med å lære bort dette til andre.
Vi har primært kurs over to- eller tre dager, men kan også sette opp kurs over flere dager om det er ønskelig.

VÅRE GUIDER

På dette arrangementet bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere IFMGA eller Tindevegledere under kvalifisering. Dette er den høyeste godkjenningen i verden innenfor fjellsport. Guidene er i tillegg håndplukket ut fra lokalkjennskap og veilederegenskaper.


ÅPNE 2,5 DAGERS TOPPTURKURS 2022

Vi har i år satt opp åpne kurs i Hemsedal, Romsdalen og Skeikampen, men kan også sette opp kurs andre steder og på andre datoer om du er interessert.

HEMSEDAL: Pris: 3 650,- pr deltager (Forutsetter minimum 4 deltagere).
– 21.-23. januar 2022
– 4.-6. februar 2022
– 18.-20. februar 2022
Kan setter opp på andre datoer på bestilling.

ROMSDALEN: Pris: 3 650,- pr deltager (Forutsetter minimum 4 deltagere).
– 14.-16. januar 2022
Kan setter opp på andre datoer på bestilling.

SKEIKAMPEN: Pris: 3 350,- pr deltager (Forutsetter minimum 4 deltagere).
– 26.-27. februar 2022*
*Kursstart lørdag morgen.
Kan setter opp på andre datoer på bestilling.


MÅLSETTING

Målsetning for våre toppturkurs er først og fremst at den enkelte deltager skal få en tryggere og mer positiv opplevelse av det å gå på topptur vinterstid. Samt at kurset skal gi en grunnleggende innføring i skredlære, generell sikkerhet i vinterfjellet, utstyr og teknikker. Vi legger opp til praktiske kurs med situasjonsbasert læring hvor det meste av læring vil foregå på ski, ute i fjellet.

PROGRAM 2,5 DAGERS TOPPTURKURS

Vi møtes til en inneøkt den første kvelden så har vi to dager til fjells. På både to- og tredagers kursene legger vi opp til praktiske kurs hvor læringen foregår utendørs på tur. Aktuelle temaer for begge kurs vil være: tilpassing og bruk av skiutstyret, skiteknikk – både oppover og nedover, turplanlegging, kart og orientering, veivalg, snøkjennskap og skred og skredredning.
Forskjellen på to- og tredagers kursene er enkelt og greit at vi har en dag ekstra på tredagers kurset og kan gå mer i dybden på alle temaer.

Aktuelle emner

  • Tilpassing og bruk av utstyr
  • Turplanlegging
  • Orientering og bruk av kart
  • Vegvalg
  • Skiteknikk – både oppover og nedover
  • Snøkjennskap
  • Skredvurdering og skredredning
  • Skredvarslingen i Norge og praktisk bruk av denne

Vi sender utstyrsliste og mer info ved påmelding.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål eller ønsker mer info.

Skikjøring på Sunnmøre

Toppturkurs – lær om trygg ferdsel i vinterfjellet. Foto: Nils Nielsen