TORFINNSTINDTRAVERSEN MED GUIDE

Torfinnstindtraversen. Foto: Nils Nielsen

Torfinnstindtraversen. Foto: Nils Nielsen

Torfinnstindtraversen er den perfekte turen for deg som er fjellvant og ikke har høydeskrekk, og som ønsker en introduksjon til alpin klatring og tinderangling.

Torfinnstindtraversen er en klassikker og en av de absolutt flotteste traversene i Øst-Jotunheimen. Turen byr på flott klyving og luftige rappeller. Her gjelder det å ikke ha høydeskrekk. Utsikten over Bygdin og fjellene rundt er spektakulær og man får nesten følelsen av å være i en fjord på Vestlandet.
Torfinnstindtraversen har utgangspunkt fra Torfinnsbu, en flott DNT-hytte som ligger ved Bygdin. Turen er relativt kort i distanse og ca 1150 høydemeter opp og ned. Vi gjør normalt turen fra øst til vest, noe som gir flott klyving, ingen vanskelig klatring, men 4 luftige rappeller.

Over en helg kan Torfinnstundtraversen kombineres med Knutsholstind eller andre topper mellom Gjende og Bygdin.
For å komme seg til Torfinnsbu er det enklest å kjøre til Bygdin og ta båten herfra. Informasjon om Rutetider for båten finner du HER. Ta kontakt med oss for forslag til logistikk og opplegg.

VÅRE GUIDER

På dette arrangementet bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere IFMGA eller Tindevegledere under kvalifisering. Dette er den høyeste godkjenningen i verden innenfor fjellsport. Guidene er i tillegg håndplukket ut fra lokalkjennskap og veilederegenskaper.

UTSTYR FOR TORFINNSTINDTRAVERSEN

Skotøy: Solide fjellsko med tverrstiv såle. Sent på sommeren når og om det er tørre forhold kan turen også gås i anmarsjsko.
Klær: Du må være forberedt på alt slags vær så du trenger ullundertøy og vind- og vanntett ytterklær i tillegg til noe som isolerer. Du må også  ha lue og hansker – langrennshansker er praktisk da det er fint å klatre med – men det er også fint å ha noe som er litt tykkere i tillegg.
Sekk: Du bør ha en sekk på 30-40liter, helst ikke større. Husk at i tillegg til klær, mat og drikke skal du også ha plass til stegjern, sele og hjelm.
Sikkerhetsutstyr: Klatrehjelm, sele, stegjern og en lett isøks (dette kan lånes av oss).

Torfinnstindtraversen er  en veldig flott tur og anbefales på det sterkeste til den som vil ha litt mer utfordring.