VALLEE BLANCHE – CHAMONIX

Vallee Blanche Chamonix Aiguille du Midi Guide

Klar for Vallee Blanche fra toppen Aiguille du Midi til Chamonix. Foto: Nils Nielsen

Verdens mest spektakulære heisbaserte skitur.

Skituren ned Valle Blanche, fra toppen av Aiguille du Midi på 3800meter og ned til Chamonix – på 1000 meter – er kanskje verdens mest berømte nedkjøringer. Og det er helt sikkert verdens mest spektakulære heisbaserte skitur. Turen tar deg gjennom et av Alpenes mest alpine fjellområder, ned brefall med fantastisk utsikt til fjellene rundt. Mont Blanc, Chamonix Aiguilles, Grandes Jorasses, Le Drus og Aiguille Verte for å nevne noe. Vallee Blanche tur du sent vil glemme.

Vi tilbyr guiding på alle de kjente variantene – fra Grand Envers som er den bratteste og mest krevende, til klassiske ruten som tar deg utenom de bratteste hengene. Er det gode snøforhold helt ned til Chamonix kan vi kjøre hel ned til byen, da blir turen totalt 23(!) km lang. Hvis snøforholdene ikke er gode nok helt ned til Chamonix tar vi toget fra Montenvers den siste biten.

Du trenger ikke være en supergod skikjører for å bli med på dette eventyret, men du må være vant med å stå på ski utenfor preparerte løyper og ha god kontroll på skiene.

VÅRE GUIDER

På dette arrangementet bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere IFMGA. Dette er den høyeste godkjenningen i verden innenfor fjellsport. Guidene er i tillegg håndplukket ut fra lokalkjennskap og veilederegenskaper.

UTSTYR FOR VALLEE BLANCHE

Hver deltager må ha sele for bre og skredutstyr – selen er inkludert i prisen, mens skredutstyr kan leies av oss for NOK 100 pr sett. I tillegg bør hver enkelt deltager ha sekk med skifeste for å kunnen bære skiene ned de første meterne fra toppen. Det er ofte kaldt i høyden og det er derfor viktog med varm og vindtett bekledning.

Vallee Blanche Chamonix Aiguille du Midi Guide

Vallee Blanche – spektakulære omgivelser. Foto: Nils Nielsen