4000-METERUKE I MONTE ROSA

På toppen av Signalkuppe. Foto: Nils Nielsen

Området rundt Zermatt og Saas-Fee har de fleste av de høyeste fjelltoppene i Alpene og mange av de egner seg veldig godt for skiturer. Bli med på en fantastisk uke på noen av alpenes høyeste fjell.

Med utgangspunkt i Zermatt eller Saas-Fee har vi ikke bare tilgang på noen av de enkleste 4000 meters toppene i Alpene, men også tilgang på noen av de høysete toppene. Her er det bare å velge å vrake. Enkelte av toppene kan vi gå på ski helt til topps, men på de fleste setter vi igjen skiene litt nedenfor toppen og går på stegjern til topps. Innimellom toppene prøver vi å få til så mye god skikjøring som mulig, og forhåpentligvis avslutter vi turen på Alpenes 4. høyeste fjell – Signalkuppe på 4554 moh.

Nedenfor følger to forslag til 6-dagers program. Det er også fult mulig å ha opplegg i dette området på færre dager og fortsatt få noen topper, men vi anbefaler 6 dager, da har vi god tid til akklimatisering og større sjans for å få noen finværsdager. Vi har gjennomført mange 4000-meters uker og selv om man skal være veldig heldig med vær og føre for å få gjennomført programmet nedenfor har vi alltid fått minimum tre 4000 meters topper i løpet av 5-6 dager. Om alt klaffer er det mer enn nok topper å ta av også den siste dagen.

VÅRE GUIDER

På dette arrangementet bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere IFMGA. Dette er den høyeste godkjenningen i verden innenfor fjellsport. Guidene er i tillegg håndplukket ut fra lokalkjennskap og veilederegenskaper.


MONTE ROSA – NORMAL

Dag 1: Allalinhorn 4027m – overnatting på Britannia hytta
Dag 2: Stralhorn 4190m – gjennom Adlerpasset og ned til Zermatt
Dag 3: Breithorn 4164m – ned Schwarztor breen og til Monte Rosa hytta
Dag 4: Ludwigshöhe 4321m og/eller Vincentpyramide 4215m – overnatting på Mantova hytta i Italia
Dag 5: Parrotspitze 4432m og/eller Signalkuppe 4454m – ned til Zermatt
(Dag 6: Ekstra dag for flere topper eller i tilfelle dårlig vær)
På disse toppene kan vi ha med opp til 6 personer, men i utgangspunktet ønsker vi ikke mer enn 4 gjester pr fører. Om vi har vært på tur med deg/dere før, og vet at du/dere har de rette forutsetningene, kan vi ta med opp til 6 pers pr fører om forholdene tillater det.

MONTE ROSA – KREVENDE

Dag 1: Allalinhorn 4027m – overnatting på Britannia hytta
Dag 2: Rimpfischorn 4199m – overnatting på Britannia hytta
Dag 3: Stralhorn 4190m – gjennom Adlerpasset og ned til Zermatt
Dag 4: Breithorn 4164m og Pullox 4092m (eller Castor 4223m), ned Schwarztor breen og til Monte Rosa hytta
Dag 5: Dufourspitze 4634m (og Nordend 4609m) – ned til Zermatt
(Dag 6: Ekstra dag for flere topper eller i tilfelle dårlig vær)
Dufourspitze er Alpene nest høyeste fjell og krever klatring de siste meterne mot toppen. Forutsetter maks 2 gjester pr fører.

Vi sender utstyrsliste og mer info ved påmelding

På toppen av Stralhorn

På toppen av Stralhorn. Foto: Nils Nielsen