DRØMMEDIEDERET – STORE VENGETIND

På toppen av Vengetind etter å ha klatret Drømmediederet

På toppen av Vengetind etter å ha klatret Drømmediederet. Foto: Nils Nielsen

Drømmediederet byr på alt en fjellklatrer kan ønske seg. En flott anmarsj, variert klatring i fast og fint fjell. Og sist, men ikke minst – utsikten fra det høyeste fjellet i Romsdalens er fantastisk.

Drømmediederet på Store Vengetind er en av de flotteste klatreturene for sin grad i norske fjell. Det er aldri veldig vanskelig, men du bør ha litt klatreerfaring og du må kunne klatre grad 5- som andremann.
Vi starter i Vengedalen og bruker 2-3 timer opp til der selve Drømmediederet starter, av og til må vi frem med tauet også på anmasjen, litt avhengig av forhold. Selve klatringen er på 7 taulengder opp til grad 5-. Etter dette følger vi Normalveien til toppen – 1852 meter over havet. Dersom det er forhold ned Vestgjelet går vi som regel dette på returen og får dermed en flott rundtur.

VÅRE GUIDER

På dette arrangementet bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere IFMGA eller Tindevegledere under kvalifisering. Dette er den høyeste godkjenningen i verden innenfor fjellsport. Guidene er i tillegg håndplukket ut fra lokalkjennskap og veilederegenskaper.

UTSTYR

Skotøy: Du må ha solide fjellsko med tverrstiv såle også er det en fordel med komfortable klatresko.
Klær: Du må være forberedt på alt slags vær så du trenger ullundertøy og vind- og vanntett ytterklær i tillegg til noe som isolerer. Du må også ha lue og hansker – langrennshansker er praktisk da det er fint å klatre med.
Sekk: Du bør ha en sekk på 30-40liter, helst ikke større. Husk at i tillegg til klær, mat og drikke skal du også ha plass til sele, hjelm og kanskje et tau.
Sikkerhetsutstyr: Klatrehjelm, sele, øks og stegjern (dette kan lånes av oss)

Andre taulengde på Drømmediederet

Andre taulengde på Drømmediederet. Foto: Nils Nielsen