GRAN PARADISO OG MONT BLANC

På toppen av Gran Paradiso

På toppen av Gran Paradiso. Foto: Nils Nielsen

Bli med til Gran Paradiso 4061 meter og Mont Blanc 4810 meter og opplev to av Alpenes flotteste topper – det beste fra både Italia og Frankrike.

Gran Paradiso er et nydelig fjell som ligger i Gran Paradiso nasjonalpark, over Aosta dalen, ca 2 timers kjøring fra Chamonix. Dette er en fantastisk topp i seg selv og perfekt som akklimatisering og som treningstur før ukas høydepunkt – Mont Blanc.
Vi starter i Chamonix og har en dag med akklimatisering der før vi flytter oss til Aosta-dalen og bruker to dager på Gran Paradiso.
Italia har mange 4000 meters topper, men Gran Paradiso er det høyeste fjellet som utelukkende ligger i Italia og som hverken er grensefjell til Frankrike eller Sveits. De tre siste dagene har vi Chamonix som utgangspunkt. Vi ønsker primært å bruke så mange dager som mulig til å akklimatisere, for så å bestige Mont Blanc den siste dagen, men slik vi legger det opp har også vi mulighet til å endre litt på programet og bestige Mont Blanc på dag fem om vær og føre tilsier det.

Om du bare ønsker å bestige Gran Paradiso kan vi gjøre dette på tre dager. Ta kontakt for pris. Se også Gran Paradiso på ski.

VÅRE GUIDER

På dette arrangementet bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere IFMGA. Dette er den høyeste godkjenningen i verden innenfor fjellsport. Guidene er i tillegg håndplukket ut fra lokalkjennskap og veilederegenskaper.


PROGRAM FOR GRAN PARADISO OG MONT BLANC

Dag 1: Oppmøte i Chamonix og dagstur der for akklimatisering.
Dag 2: Reise til Valsavarenche i Italia – gå til Vittorio Emanuele hytta.
Dag 3: Tidlig start og bestigning av Grand Paradiso 4161m – retur til Valsavarenche og Chamonix.
Dag 4: Dagstur i Chamonix – f.eks Arete des Cosmiques.
Dag 5: Gå til Tete Rousse eller Gouter hytta.
Dag 6: MONT BLANC!

Vi sender utstyrsliste og mer info ved påmelding

Tidlig morgen på vei opp Arete Bosses - Mont Blanc

Tidlig morgen på vei opp Arete Bosses – Mont Blanc. Foto: Nils Nielsen