HAUTE ROUTE SILVRETTA

Haute Route i Silvretta. Foto: Nils Nielsen

Haute Route i Silvretta – ettermiddagstur fra Wiesbadner Hütte.  Foto: Nils Nielsen

Haute Route Silvretta er en av våre absolutte favoritter for alpine skiturer fra hytte-til-hytte i Alpene.

Silvretta massivet ligger øst i Alpene på grensa mellom Østerrike og Sveits og er et av alpenes flotteste områder for alpine skiturer. Et skiområde som er meget variert og passer alle, helt fra nybegynner til den erfarne.

VÅRE GUIDER

På dette arrangementet bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere IFMGA. Dette er den høyeste godkjenningen i verden innenfor fjellsport. Guidene er i tillegg håndplukket ut fra lokalkjennskap og veilederegenskaper.

SILVRETTA HAUTE ROUTE

Vi legger opp til en hytte-til-hytte tur, men vi har masse alternative ruter å velge mellom hver dag så her finner vi utfordringer for alle. Fjellene er ikke spesielt høye etter alpestandard og dette gjør at vi i mindre grad trenger akklimatisering enn det man gjør på den mer kjente Haute Route i mellom Chamonix og Zermatt. Her finner vi både spisse tinder og mer snille topper som egner seg godt for skikjøring. Breene er relativt snille og slik vi legger opp ruta er veldig mange av nedkjøringene nordvendte, noe som ofte gir god snø.
Om vær og føre tilsier det er det ganske uproblematisk å komme seg ned til dalen fra de fleste hyttene.

HYTTENE

Hyttene i Silvretta er store og minner mer om enkle hoteller enn om fjellhytter. Om man ønsker kan man få dobbeltrom eller 4-manns rom og det er innlagt vann så man kan nyte en dusj på de fleste av hyttene.


SILVRETTA DAG FOR DAG

Nedenfor følger et forslag til opplegg over 5 dager i Silvretta, men dette kan tilpasses etter deltagernes ønsker. Vi kan kan gjøre turer i dette område på flere eller færre dager, alt etter hva dere vil.

Dag 0 – Oppmøte i Ischgl eller Galtür
Gjennomgang av turen og forberedelser. Ved sen ankomst gjør vi dette på morgenen dag 1.

Dag 1 – Ischgl til Heidelberger Hûtte
Vi bruker heisene i Ischgl for å komme oss opp i fjellet. Er det fine forhold kan vi bruke formiddagen for å stå off piste i heisanlegget. Hvis alle heisene er oppe trenger vi bare en nedkjøring for å komme oss til hytta på 2264moh. Fra hytta har vi masse alternativer for en kort eller lengre tur på ettermiddagen hvis det er ønskelig.

Dag 2 – Heidelberger Hûtte til Jamtal Hütte
Vi går enten over Kronenjoch (2972moh) eller Zahnjoch (2944moh) på vei til Jamtal Hütte (2165moh). Vel fremme på hytta spiser vi lunch og kan f.eks gå på Pfannknecht (2822moh) på ettermiddagen. Eller vi går en eller flere turer i den nordvendte siden rett over hytta som ofte har god snø.

Dag 3 – Jamtal Hütte til Wiesbadener Hütte
Denne dagen har vi mange muligheter på vei til Wiesbadener Hütte (2443moh). Vi kan f.eks gå på Hinter Jamspitze (3156moh) eller Gemspitze (3107moh), begge to er flotte skitopper. Eller vi kan gå på den mer kjente Dreiländerspitze (3197moh). Sistnevnte krever litt klyving og taubruk og gruppa kan ikke være for stor. Uansett hva vi velger har vi nordvendte nedkjøringer som ofte gir god snø. Hvis man ønsker mer er det også denne dagen fult mulig å gjøre en ettermiddagstur.

Dag 4 – Topptur til Piz Buin – en natt til på Wiesbadener Hütte
Piz Buin (3312moh) er ikke bare en solkrem, men også et flott fjell i Silvretta. Denne dagen kan vi gå med litt lettere sekk. Vi går på ski til sadelen nedenfor toppen og på stegjern siste biten mot toppen, her bruker vi tau et par steder. Denne toppen krever også at gruppa ikke er for stor. Vi har også denne dagen mange muligheter for å gå flere andre topper, mange høydemeter og få flere flotte nedkjøringer.

Dag 5 – Wiesbadener Hütte til Galtür
Vi begynner dagen med å gå mot Rauher Kopf før vi kjører den nordvendte dalen ned mot Galtur. Har vi tid og lyst har vi masse muligheter for å legge på mer kjøring også denne dagen.

På toppene som krever klyving/taubruk kan vi ha maks 3-4 detagere pr guide.

Vi sender utstyrsliste og mer info ved påmelding

På toppen av Hinter Jamspitze. Foto: Nils Nielsen

På toppen av Hinter Jamspitze med Piz Buin bak. Foto: Nils Nielsen