MATTERHORN

Matterhorn guide

Magisk soloppgang på Matterhorn. Foto: Nils Nielsen

Matterhorn er Alpenes svar på Store Skagastølstind, Romsdalshorn og Stetind tilsammen. Et must for alle toppsamlere. Vi har lang erfaring på Matterhorn og har ført gjester trygt opp og ned på dette ikonske fjellet mange ganger både fra den Italienske og Sveitsiske siden.

Matterhorn er, sammen med Mont Everest verdens mest kjente og ikoniske fjell – en frittstående pyramide som rager høyere enn 1000 meter over fjellene rundt – og sett fra Zermatt er Matterhorn et fantastisk skue. Selve klatringen er aldri veldig krevende, men det er langt og kan være veldig utsatt om du ikke vet hva du gjør. Vi har guidet dette fjellet mange ganger og kjenner rutene godt. Hörnli-ruta som klatres fra den Sveitsiske siden involverer 1200meter med alt fra utsatt gåing til klyving og bratt snø og is.

VÅRE GUIDER

På dette arrangementet bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere IFMGA. Dette er den høyeste godkjenningen i verden innenfor fjellsport. Guidene er i tillegg håndplukket ut fra lokalkjennskap og veilederegenskaper.

HVA KREVES FOR Å KLATRE MATTERHORN

For å klatre Matterhorn må du være i god fysisk form, være vant til å ferdes i utsatt fjellterreng og du bør ha litt klatreerfaring. Du bør også ha litt erfaring med bruka av stegjern. Det er også veldig viktig og være godt akklimatisert. Vi ønsker i utgangspunktet at du bruker 5 eller 6 dager totalt med oss for å sikre at du er godt forberedt og at du er godt nok akklimatisert. Da bruker vi 3-4 dager i relevant terreng og sover 2 netter høyt for å venne oss til høyden. Vi kan også gjøre Matterhorn på totalt 3 dager, men dette forutsetter at du akklimatiserer noe på egenhånd. Ved 3 dager opplegg bruker vi dag en som en testtur, på dag to går vi til Hörnli hytta og dag tre klatrer vi forhåpentligvis til topps.
Vi kan også klatre fjellet fra Italia og Cervina. Denne turen er litt mer krevende (avhenger av forhold), men har vesentlig mindre folk og er vel så fin.

PROGRAM MATTERHORN

Forberedelsene og akklimatiseringen for Matterhorn gjør vi normalt i fjellene rundt Chamonix eller Zermatt. Vi har ikke laget noe fast program – det er alt for mange variabler til at det er hensiktsmessig. Vi ønsker først å bli kjent med deg om din tidligre erfaringsbakgrunn, ferdigheter og ønsker, for så å legge opp turer – etter rådende forhold – som gir deg de beste forutsettingene for at du skal ha en vellykket tur opp og ned på Matterhorn. Vi har flere ganger erfart at vi med nordmenn må prioritere turer med bratt snø og is i forkant av toppdagen da norske gjester ikke er så vant til dette. Det øverste partiet på Matterhorn er utsatt snø og is, og du vil på dette tidspunktet helt sikkert være ganske sliten, derfor er dette ekstra viktig. Vi legger uansett opp til spennende turer som passer ditt nivå og klatrer forhåpentligvis et eller flere 4000 meter fjell på akklimatiseringen.

Vi guider primært 5 eller 6 dagers opplegg for Matterhorn, men kan selvfølgelig også tilby både kortere og lengre opplegg – ta kontakt så lager vi et opplegg som passer deg.

Vi sender utstyrsliste og mer info ved påmelding

Matterhorn guide

Klatring høyt på Matterhorn. Foto: Nils Nielsen