OM FJELLGUIDE.NO

MontBlanc

VI HJELPER DEG MED Å REALISERE DINE DRØMMER!

FJELLGUIDE.NO er et fjellføringsfirma som drives av Tindevegleder Nils Nielsen. Vi tilbyr guidede turer og kurs i Norge og Alpene og har spesialisert oss på å gi enkeltpersoner og små og mellomstore grupper, unike og trygge opplevelser i krevende fjellterreng.


VÅR MÅLSETNING

FJELLGUIDE.NO SKAL VÆRE EN AV PREMISSLEVERANDØRENE FOR FJELLFØRING I NORGE.

Vi skal gi våre gjester gode, trygge og storslåtte naturopplevelser gjennom verdiorientert veiledning. Vi skal også formidle et naturvennlig og bærekraftig friluftsliv, i tråd med Norske og alpine tradisjoner. Dette skal vi gjøre ved å bruke høyt kvalifiserte, lokalkjente og erfarne vegledere, som tar med våre gjester på rett sted, til rett tid.

«Høyt kvalifiserte, lokalkjente og erfarne vegledere, som tar med våre gjester på rett sted, til rett tid.»


VÅRE KRAV TIL INNLEIDE GUIDER OG VEILEDERE

Vi stiller strenge krav til våre guider og vegledere. I Alpene er fjellfører en lovbeskyttet tittel og der må man være Internasjonalt godkjent fjellfører IFMGA for å kunne arbeide med kurs og føring i fjellet. I Norge er det NORTIND som står for denne kvalifiseringen, og selv om det ikke er noe formellt krav i Norge, bruker vi utelukkende Tindevegledere/fjellførere med internasjonal godkjenning, eller førere som er under kvalifisering gjennom NORTIND for å få denne godkjenningen.

Men det alene, er ikke nok. I tillegg blir hver enkelte vegleder håndplukket til den aktuelle turen på bakgrunn av erfaring og lokalkjennskap. Hvis vi ikke kan få akkurat den eller de førerne vi vil ha på det aktuelle arrangementet, sier vi; «beklager, vi har dessverre ikke anledning», og spør vi heller om du kan på et annet tidspunkt.


OM NILS NIELSEN

Nils er innehaver og daglig leder i FJELLGUIDE.NO. Han er Tindevegleder med internasjonal godkjenning IFMGA/IVBV og har jobbet fulltid med fjellføring siden 2005. Han har de siste årene bodd i Chamonix i Frankrike, men har nå flyttet tilbake til Romsdalen. Selv om Nils er tilbake i Norge så guider han en god del i Alpene fortsatt.
Gjennom Norske Tindevegledere – yrkes- og utdanningsorganisasjonen for professjonelle fjellførere i Norge – er Nils en av de som utdanner Tindevegledere til å få den høyeste sertifiseringen i verden i dag.

Nils har tidligere vært bosatt i Sogndal og Romsdalen og kjenner fjellene på Vestlandet veldig godt – både sommer og vinter. Hurrungane og fjellene i Romsdalen er favorittene hjemme i Norge. De siste årene har han jobbet mye i Alpene – det har blitt mange, mange føringsturer på Haute Route, samt Matterhorn og Mont Blanc, for å nevne noe. Nils har vært på over 70 av Alpenes 4000 meter topper, så om du har en 4000 meter topp du ønsker å klatre er det stor sjans for at Nils er kjent på akkurat det fjellet.

Nils har tidligere vært på Norges Skiforbunds landslag i skialpinisme/randonee og når Nils ikke er på fjellet med gjester, prøver han som best han kan å realisere sine egne drømmer – gjennom lange klatreturer, lange skiturer eller lange løpeturer.