SKREDKURS – 3 DAGER

Skredkurs - Hvordan vite hvor og når man kan kjøre?

Skredkurs – Hvordan vite hvor og når man kan kjøre? Foto: Nils Nielsen

Hver vinter blir nordmenn tatt i snøskredskred, noen ganger går det bra, andre ganger ikke. Den viktigste lærdommen vi ønsker at våre deltagere skal sitte igjen med etter endt kurs er ikke bare hvordan man redder noen fra snøskred, men hvordan man unngår å bli tatt av snøskred. Det er det siste som redder flest liv.

SKREDKURS FOR SKIKJØRERE – TRE DAGER

Dette er et skredkurs for skikjørere som ønsker å få en grundig innføring i metoder for skredfarevurdering, vegvalg og kameratredning. Dette kurset går mer i dybden på alle temaer enn Todagers skredkurs. Går du mye på topptur og/eller kjører du mye utenfor preparerte løyper på ski, er dette kurset for deg!

VÅRE GUIDER

På dette arrangementet bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere IFMGA eller Tindevegledere under kvalifisering. Dette er den høyeste godkjenningen i verden innenfor fjellsport. Guidene er i tillegg håndplukket ut fra lokalkjennskap og veilederegenskaper.


ÅPNE 3 DAGERS SKREDKURS 2022

Vi har i år satt opp åpne kurs i Romsdalen og Hemsedal, men kan også sette opp kurs andre steder og på andre datoer om du er interessert.

HEMSEDAL: Pris: 4 500,- pr deltager (Forutsetter minimum 4 deltagere).
– 18.-20. februar 2022
Kan setter opp på andre datoer på bestilling.

BEITOSTØLEN: Pris: 4 500,- pr deltager (Forutsetter minimum 4 deltagere).
– 25.-27. februar 2022
Kan setter opp på andre datoer på bestilling.

ROMSDALEN: Pris: 4 500,- pr deltager (Forutsetter minimum 4 deltagere).
– 28.-30. januar 2022
Kan setter opp på andre datoer på bestilling.


GENERELL INFO

Vi arrangerer skredkurs tilpasset deg og dine forutsetninger. Målsetningen med alle kursene er å gi deltagerne en forståelse for hvordan man kan ferdes tryggest mulig i vinterfjellet enten man vil gå på fjellski nede i dalen, kjøre bratte fjellsider eller drive med alpin vinterklatring. Kursene er praktisk rettet og de foregår ute på tur, i relevant fjell-terreng. Vi fokuserer på terreng, på snø og vær, på menneske og hvordan vi kan minimerer risikoen i bratt terreng. Alle kursene har et fleksibelt program og kan i stor grad tilpasses deltagernes ønsker og forutsetninger.

Kursene våre kan settes opp hele vinteren – fra midten av desember til midten av mars – men vi anbefaler å ta et kurs tidlig på vinteren. Vi kan holde kurs de fleste steder i Sør-Norge, eneste forutsetning er at det er snø og fjell.

Vi tilbyr alt fra dagskurs til femdagerskurs, for enkeltpersoner og for grupper og bedrifter. Ta kontakt for mer info.

Skred - Jotunheimen

Flakskred i Jotunheimen. Foto: Nils Nielsen