VENGETINDTRAVERSEN

Vengetindtraversen sett fra Kvanndalstind

Vengetindtraversen er regnet som en av Norges flotteste ryggtraverser

Høyt, alpint, med bratte rygger, breer og store stup, og den ender på Romsdalens høyeste fjell. Turen byr aldri på vanskelig klatring, men det er luftig og mye tid i utsatt terreng så du må være i god fysisk form, ha mye fjellerfaring og helst ha litt klatreerfaring fra før. Litt avhengig av forhold, men med to deltagere går vi normalt rundt (på nedsiden) Lille Vengetind da denne er for krevende å gå med to deltagere. Med en deltager har vi mulighet til å følge ryggen hele veien. Vengetindtraversen er best å gå tidlig på sesongen, da er det mer snø på breen og ofte enklere og bedre forhold. 

I tilegg til Vengetindtraversen, tilbyr vi også guiding på normalveien på Vengetind og på Drømmediederet.

VÅRE GUIDER

På dette arrangementet bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere IFMGA eller Tindevegledere under kvalifisering. Dette er den høyeste godkjenningen i verden innenfor fjellsport. Guidene er i tillegg håndplukket ut fra lokalkjennskap og veilederegenskaper.

UTSTYR FOR VENGETIND

Skotøy: Vi bruker ikke klippeklatresko (svasko), men du må ha solide fjellsko med tverrstiv såle. Mye av turen går på snø så gamasjer er en fordel.
Klær: Du må være forberedt på alt slags vær så du trenger ullundertøy og vind- og vanntett ytterklær i tillegg til noe som isolerer. Du må også ha lue og hansker – langrennshansker er praktisk da det er fint å klatre med.
Sekk: Du bør ha en sekk på 30-40liter, helst ikke større. Husk at i tillegg til klær, mat og drikke skal du også ha plass til sele, hjelm og kanskje et tau.
Sikkerhetsutstyr: Klatrehjelm, sele, øks og stegjern (dette kan lånes av oss).

På vei ned fra Vengetind. Foto Nils Nielsen
På vei ned fra Vengetind. Foto Nils Nielsen