ROMSDALSHORN

Romsdalshorn Guide

På toppen av Romsdalshorn med Trollveggen bak. Foto: Nils Nielsen

Romsdalshorn sett fra Romsdalen er et dramatisk skue – 1500 meter rett til værs. Og det er ikke noe mindre dramatisk når man er der oppe og ser ned i dalen. Romsdalshorn er et must for alle toppsamlere og for alle de som bare vil ha en fantastisk flott fjellopplevelse.

Heldigvis – for de fleste – oppleves det mer krevende og dramatisk på avstand enn når man faktisk begynner å klatre. På avstand ser det nesten umulig ut, men etter hvert som man kommer nærmere og nærmere dukker det opp mer og mer formasjoner og man ser at fjellet ikke er så bratt. Romsdalshorn er allikevel en skikkelig utfordring for de fleste. Og en opplevelse for livet.

VÅRE GUIDER

På dette arrangementet bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere IFMGA eller Tindevegledere under kvalifisering. Dette er den høyeste godkjenningen i verden innenfor fjellsport. Guidene er i tillegg håndplukket ut fra lokalkjennskap og veilederegenskaper.

ALTERNATIVE RUTER FOR ROMSDALSHORN

Vi klatrer normalt Nordveggen, men fører også på Halls Renne. Disse to rutene skiller seg fra hverandre ved at Halls renne er litt lettere teknisk, men har mye mer klatreterreng. Nordveggen oppleves gjerne litt mer luftig, men er ofte like grei som Halls renne. Vi returnerer vanligvis ned Nordveggen.

INNFØRING KLATRING

Hvis du aldri har klatret før og er usikker på om du vil mestre turen på Romsdalshorn anbefaler vi deg å prøve klatring i forkant av turen. Dette kan du gjøre med oss eller med andre. Hvis du ikke får gjort det på annen måte eller bare ønsker en oppfriskning før tur kan du ta innføring klatring med oss på ettermiddagen før turstart. Vi kan også arrangere dette i Oslo eller andre steder på bestilling. All bestilling av innføring klatring må gjøres ved bestilling av tur.
Innføring klatring tar 2-3 timer.
Pris: ved 1 person 1750,- og ved 2 personer 2000,-. Hvis dere er flere enn 2, spør for pristilbud.

UTSTYR

Skotøy: Vi bruker ikke klippeklatresko(svasko), men du må ha fjellsko med tverrstiv såle. En anmarsjsko som er god å klatre med holder om det er tørre forhold.
Klær: Du må være forberedt på alt slags vær så du trenger ullundertøy og vind- og vanntett ytterklær i tillegg til noe som isolerer. Du må også ha lue og hansker – langrennshansker er praktisk da det er fint å klatre med.
Sekk: Du bør ha en sekk på 25-35liter, helst ikke større. Husk at i tillegg til klær, mat og drikke skal du også ha plass til sele, hjelm og kanskje et tau.
Sikkerhetsutstyr: Klatrehjelm og sele (dette kan lånes av oss)

FORBEHOLD VED MYE FOLK

Romsdalshorn er et populært og utsatt fjell og faren for steinsprang øker drastisk med antall mennesker på fjellet. Vi må derfor ta noen forhåndsregler, er det mye folk på fjellet kan vi ende opp med å snu av sikkerhetsgrunner. I høysesong (juli og august) foretrekker vi å starte ekstra tidlig for å være først på fjellet.

I tillegg til Romsdalshorn fører vi selvfølgelig også på alle de andre flotte fjellene i Romsdalen.

Romsdalshorn Guide

Romsdalshorn – klatring opp Nordveggen. Foto: Nils Nielsen

Romsdalshorn Guide

På Romsdalshorn – Vengetind stikker opp fra skyene. Foto: Nils Nielsen