STORE VENGETIND

På toppen av Vengetind. Foto Nils Nielsen

På toppen av Vengetind. Foto Nils Nielsen

Vengetind er med sine 1852 meter Romsdalens høysete fjell. Og mange mener at det er det flotteste. Bli med!

Vengetind er ikke bare det høyeste fjellet, men også det mest alpine, med bratte rygger, alpine breer og store stup. Turen byr aldri på vanskelig klatring, men det er luftig og krever ofte ganske mye taubruk. Vi starter i Vengedalen på 500moh og går opp mot nordryggen. Litt avhengig av forhold, men ofte bruker vi tau helt fra skaret og opp til toppen.
Vi mener at Vengetind er flottest å gå første halvdel av sommeren, da er det fortsatt en del snø i fjellet og kanskje kan vi da gjøre det til en rundtur og gå ned igjen via Galleriet og Vestgjelet.
Vi tilbyr også turer på Vengetindtraversen og Drømmediederet.

VÅRE GUIDER

På dette arrangementet bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere IFMGA eller Tindevegledere under kvalifisering. Dette er den høyeste godkjenningen i verden innenfor fjellsport. Guidene er i tillegg håndplukket ut fra lokalkjennskap og veilederegenskaper.

UTSTYR FOR VENGETIND

Skotøy: Vi bruker ikke klippeklatresko (svasko), men du må ha solide fjellsko med tverrstiv såle.
Klær: Du må være forberedt på alt slags vær så du trenger ullundertøy og vind- og vanntett ytterklær i tillegg til noe som isolerer. Du må også ha lue og hansker – langrennshansker er praktisk da det er fint å klatre med.
Sekk: Du bør ha en sekk på 30-40liter, helst ikke større. Husk at i tillegg til klær, mat og drikke skal du også ha plass til sele, hjelm og kanskje et tau.
Sikkerhetsutstyr: Klatrehjelm, sele, øks og stegjern (dette kan lånes av oss).

På vei ned fra Vengetind. Foto Nils Nielsen

På vei ned fra Vengetind. Foto Nils Nielsen