STORE AUSTABOTNTIND

På toppen av Store Austadbotntind

På toppen av Store Austabotntind. Foto: Nils Nielsen

Store Austabotntind er den perfekte turen for deg som ønsker en introduksjon til alpin klatring og tinderangling.

Store Austabotntind er en av de mer karakteristiske toppene i Jotunheimen, men den er ikke bare flott å se på, det er en fantastisk flott fjelltur også. I motsetning til mange av sine naboer i Hurrungane har den relativt kort anmarsj og når man kommer opp på vesttoppen venter en artig og til tider luftig rygg bort til hovedtoppen. Store Austabotntind passer bra for nybegynneren eller som en litt myk start før man skal på Store Skagastølstind.

VÅRE GUIDER

På dette arrangementet bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere IFMGA eller Tindevegledere under kvalifisering. Dette er den høyeste godkjenningen i verden innenfor fjellsport. Guidene er i tillegg håndplukket ut fra lokalkjennskap og veilederegenskaper.

UTSTYR FOR STORE AUSTABOTNTIND

Skotøy: Solide fjellsko med tverrstiv såle. Sent på sommeren når og om det er tørre forhold kan turen gås i anmarsjsko også.
Klær: Du må være forberedt på alt slags vær så du trenger ullundertøy og vind- og vanntett ytterklær i tillegg til noe som isolerer. Du må også  ha lue og hansker – langrennshansker er praktisk da det er fint å klatre med – men det er også fint å ha noe som er litt tykkere i tillegg.
Sekk: Du bør ha en sekk på 30-40liter, helst ikke større. Husk at i tillegg til klær, mat og drikke skal du også ha plass til stegjern, sele og hjelm.
Sikkerhetsutstyr: Klatrehjelm, sele, stegjern og en lett isøks (dette kan lånes av oss)

Austabotntindtraversen er også en veldig flott tur og anbefales på det sterkeste til den som vil ha litt mer utfordring.

På Austadbotntindtraversen

På Austabotntindtraversen. Foto: Nils Nielsen