FALKETIND VIA PIONERRUTA MED GUIDE

Pionerruta på Falketind

Falketind er et av de mest ikoniske fjellene i Jotunheimen med sin markante silhuett

Bli med oss på Pionerruta på Falketind. En historisk og effektiv rute til en spennende topp. Start i Koldedalen hvor vi følger veien til endes. Herfra går det jevnt oppover til til Falkebreen. Breutstyr taes på og vi beveger oss mot den bratte østveggen. På avstand ser ruta svært bratt og krevende ut, men etter hvert som vi nærmer oss fast fjell blir det enkleste veivalget tydelig. Grad 2/2+ i om lag 200 høydemeter før vi tar av oss tauet på toppryggen. Herfra bratt steinur før litt klyving siste biten mot toppen av Falketind. Vi går samme vei ned igjen.

VÅRE GUIDER

På dette arrangementet bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere IFMGA eller Tindevegledere under kvalifisering. Dette er den høyeste godkjenningen i verden innenfor fjellsport. Guidene er i tillegg håndplukket ut fra lokalkjennskap og veilederegenskaper.

UTSTYR FOR FALKETIND

Skotøy: Solide fjellsko med tverrstiv såle. Sent på sommeren når og om det er tørre forhold kan turen også gås i anmarsjsko.
Klær: Du må være forberedt på alt slags vær så du trenger ullundertøy og vind- og vanntett ytterklær i tillegg til noe som isolerer. Du må også  ha lue og hansker – langrennshansker er praktisk da det er fint å klatre med – men det er også fint å ha noe som er litt tykkere i tillegg.
Sekk: Du bør ha en sekk på 30-40liter, helst ikke større. Husk at i tillegg til klær, mat og drikke skal du også ha plass til stegjern, sele og hjelm.
Sikkerhetsutstyr: Klatrehjelm, sele, stegjern og en lett isøks (dette kan lånes av oss).