SKAGASTØLSRYGGEN

En fantastisk dag på Skagastølsryggen

En fantastisk dag på Skagastølsryggen. Foto: Nils Nielsen

Skagastølsryggen er kanskje Norges mest spektakulære og kjente ryggtravers. Den byr på flott klatring på overraskende fast fjell, og utsikten er fenomenal. Avslutningen på Store Skagastølstind er selvfølgelig høydepunktet på turen.

Vi har guidet denne turen mange ganger og det er en av våre absolutte favoritter. Selv om turen opp til Nordre Skagastølstind kan oppleves litt lang og monoton, er den absolutt verdt det. Når man begynner bortover ryggen er utsikten fantastisk og klatringen blir flottere og flottere. De vanskeligste punktene er V-skaret og Halls-hammer, her er det klatring opp til grad 3+.
Skagastølsryggen er vesentlig mer krevende enn den vanlige turen til Store Skagastølstind. Turen er ikke så mye lengre, verken i tid eller distanse, men den har mye mer klatring og mer utsatt terreng og returmulighetene er få. Derfor gjennomfører vi kun denne turen med gode forhold.
Du må være i god form, være fjellvant og helst ha litt klatreerfaring før du melder deg på denne turen.

Antall deltagere:
Skagastølsryggen er en kompleks og krevende klatretur som krevet fremdrift og at ting ikke går for tregt. For at vi skal kunne guide denne turen innenfor våre rammer hva gjelder sikkerhet tar vi bare med oss én gjest pr guide. Turen krever uansett at du har klatreerfaring og at det er godt vær og gode forhold på ryggen.

VÅRE GUIDER

På dette arrangementet bruker vi utelukkende internasjonalt godkjente Tindevegledere IFMGA eller Tindevegledere under kvalifisering. Dette er den høyeste godkjenningen i verden innenfor fjellsport. Guidene er i tillegg håndplukket ut fra lokalkjennskap og veilederegenskaper.

UTSTYR

Skotøy: Vi bruker ikke klatresko, men du må ha solide fjellsko med tverrstiv såle.
Klær: Du må være forberedt på alt slags vær så du trenger ullundertøy og vind- og vanntett ytterklær i tillegg til noe som isolerer. Du må også ha lue og hansker – langrennshansker er praktisk da det er fint å klatre med.
Sekk: Du bør ha en sekk på 30-40liter, helst ikke større. Husk at i tillegg til klær, mat og drikke skal du også ha plass til stegjern, sele og hjelm.

Skagastølsryggen og Store Skagastølstind

Skagastølsryggen og Store Skagastølstind. Foto: Nils Nielsen